Over manuscripten, de winter en ongeduld.

Afgelopen wintermaanden was het tijd om over nieuwe projecten na te denken: ideeën die al veel te lang ondergesneeuwd lagen kregen tijdens het najaar een nieuw leven. Het resultaat van al dat denkwerk is deze stapel tekeningen en een schetsboek vol ruwe schetsen waarin misschien een boek verborgen zat.

Met een bang hart trok ik dit voorjaar naar m’n uitgever en zij koos, tot mijn verbazing, twee manuscripten waar ik meteen aan kon beginnen (een derde mocht nog een beetje rijpen).

Over het eerste manuscript kan ik je al iets verklappen: het is een nieuwe ‘Millie Duizendvoet’ waar Stijn Moekaars ondertussen een écht verhaal van heeft gemaakt (hij is immers een échte schrijver). En dat verhaal ligt nu op mijn tekentafel te wachten. Nog enkele weken en ik kan eraan beginnen… ik popel.

Over het tweede manuscript kan ik nog niet zoveel vertellen. Wat ik wel kan verklappen is dat het een prentenboek zal worden waarbij verhaal en tekeningen helemaal van mezelf komen. Het verhaal is gebaseerd op een tekening die ik maakte voor de bibliotheek van Genk.

Maar eerst een nieuwe ‘Millie’. Voor de Eenhoorn. In 2015 in de rekken. Als ik een beetje voortmaak.

This entry was posted in Illustratie, Millie Duizendvoet, Schetsen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *