Lezingen en verteltheater met Frank Daenen

Meer informatie

Voor meer informatie en reserveringen kan je me bereiken op het nummer 0486 87 32 60 en via het contactformulier op deze website.

Gesubsidieerde lezingen

Als je een lezing wil organiseren kan je daarvoor subsidies krijgen van Het Vlaams Fonds voor de Letteren. Meer informatie vind je op de website van Het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Ben je op zoek naar een lezing voor je school, bibliotheek of vereniging? Neem dan rustig even de tijd om mijn aanbod te verkennen.

Je vindt op deze pagina meer informatie over verteltheaters voor peuters en kleuters vanaf 2,5 jaar en lezingen/workshops voor kinderen van 6
tot en met 10 jaar
. Ontdek ook de lezing ‘Boeken en potloden’ , voor groepen tot 60 kinderen.

Als je wil kan je hier liedjes en inkleurprenten downloaden die gebruikt worden tijdens lezingen: handig om mijn bezoek voor te bereiden in de klas.

Sfeerbeelden

Sfeerbeelden van mijn lezingen kan je hier beneden bekijken (klik op de afbeelding om de foto’s te vergroten). Meer foto’s vind je op Flickr Flickr

Lezingen kunnen worden gesubsidieerd door Het Vlaams Fonds voor de Letteren. Sfeerbeelden kan je bekijken via Flickr Flickr.


Verteltheater voor peuters en kleuters vanaf 2,5 jaar

Verhalen, muziek en tekeningen

‘Verhalen, muziek tekeningen’ is een interactief verteltheater dat werd gebaseerd op de peuterboeken ‘Ik verkleed me’ en ‘Millie Duizendvoet’. De boeken werden geschreven voor kinderen vanaf 2 jaar maar het verteltheater is aangepast aan peuters en kleuters van 2,5 tot en met 5 jaar.

Het verteltheater begint met het verhaal van Millie en gaat verder met een lied. Een lied waarvan ik steeds weer de tekst vergeet. Samen met Bas, de hoofdfiguur uit ‘Ik verkleed me’, zoeken we uit hoe het lied klinkt. Tegen het einde van het verteltheater zingen alle peuters en kleuters uit volle borst een nieuw lied. Als beloning maak ik voor iedere klas een reuzegrote tekening en krijgt ieder kind een inkleurmasker en een mooie sticker. Zo kan het feest thuis of in de klas verder gaan.

De organisatie krijgt leuke inkleurmaskers.

PDFDownload de informatiefolder met materiaallijst over dit verteltheater

Download lesmateriaal

MP3Inkleurmaskers

De boeken ‘Millie Duizendvoet’ en ‘Ik verkleed me’

In dit verteltheater werk ik rond de peuterboeken ‘Ik Verkleed me’ en ‘Millie Duizendvoet’. Als je de lezing in de klas wil voorbereiden kan je de boeken bestellen via de winkelpagina van mijn website. Je ontvangt dan binnen enkele dagen een gesigneerd exemplaar. Meer informatie over de boeken vind je hier.

'Ik verkleed me' en 'Millie Duizendvoet'

Victor en zijn dieren

‘Victor en zijn dieren’ is een interactief verteltheater dat werd gebaseerd op het peuterboek van Victor. Het boek werd geschreven voor kinderen vanaf 12 maanden maar het verteltheater is aangepast voor peuters en kleuters van 2,5 tot en met 5 jaar. Aan de hand van een interactieve projectie en leuke muziek wordt het verhaal verteld over Victor die op zoek gaat naar één van zijn huisdieren. Na afloop van de voorstelling maak ik voor de klas een grote tekening

De organisatie krijgt een leuk Victorpakket met inkleurprenten, het victorlied en een partituur.

PDFDownload de informatiefolder met materiaallijst over dit verteltheater

Download lesmateriaal

MP3Het VictorliedMP3Partituur VictorliedMP3Inkleurprenten ‘Victor en zijn dieren’

De boeken van Victor

In dit verteltheater werk ik rond ‘Victor en zijn dieren’, één van de boeken van Victor. Als je de lezing in de klas wil voorbereiden kan je boeken bestellen via de winkelpagina van deze website. Je ontvangt dan binnen enkele dagen een gesigneerd exemplaar.
Meer informatie over de boeken van Victor vind je hier.

De boeken van Victor

Lezingen voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar

Boeken en potloden, voor groepen tot ca. 60 kinderen

Tijdens deze lezing laat ik het woord aan mijn tekenpotlood. Het neemt je mee langs verhalen en boeken en het leert je enkele grappige tekentrucjes. Ik vertel een verhaal, laat de kinderen zoeken in grote prenten, lees samen met de kinderen grappige rijmpjes, teken vrolijke, boze en triestige figuren,…

De school of bibliotheek krijgt achteraf een bundel met tekentips uit de lezing. Deze bundel mag uiteraard verdeeld worden onder de leerlingen om achteraf zelf mee aan de slag te gaan.
Succes verzekerd!

PDFDownload de informatiefolder met materiaallijst over deze lezing

De boeken

Tijdens deze lezing werk ik met de boeken ‘Het uur bij Tuur’ en ‘Wow, wat een wolf!’. Als je de lezing in de klas wil voorbereiden kan je deze boeken bestellen via de winkelpagina van mijn website. Je ontvangt dan binnen enkele dagen een gesigneerd exemplaar. Meer informatie over de boeken vind je hier.

'Het uur bij Tuur', 'Wow wat een wolf!'

Het uur bij Tuur

Dit is een interactieve lezing rond het boek ‘Het uur bij Tuur’.
Het knotsgekke verhaal van Tuur en Vik wordt verteld aan de hand van een zoektocht doorheen de prenten van het boek. Details worden uit de illustraties gelicht, kinderen gaan op zoek naar de extra verhaallijnen in de tekeningen, ouders en leerkrachten zien oude helden uit hun kindertijd terug.

Na de zoektocht leer ik de kinderen gezichten en voorwerpen tekenen, ik leer ze handige tekentrucs én een magisch trucje waarmee je lijnen kan verwijderen zonder te gommen (ze zullen het nodig hebben, want een gom komt aan deze tekensessie niet te pas). Helemaal op het einde leren we samen één van mijn favoriete figuren tekenen.

Iedereen, jong en oud, zal van deze lezing smullen.

PDFDownload de informatiefolder met materiaallijst over deze lezing

Het boek ‘Het uur bij Tuur’

Tijdens deze lezing werk ik met de boeken ‘Het uur bij Tuur’ en ‘Wow, wat een wolf!’. Als je de lezing in de klas wil voorbereiden kan je deze boeken bestellen via de winkelpagina van mijn website. Je ontvangt dan binnen enkele dagen een gesigneerd exemplaar. Meer informatie over de boeken vind je hier.

'Het uur bij Tuur'

Wow, wat een wolf!

Dit is een interactieve lezing rond het boek ‘Wow, wat een wolf!’ met in de hoofdrol het konijntje Laps. Het avontuur van Laps wordt verteld aan de hand van een superleuke projectie.

Wanneer de lichten terug aan gaan leer ik de kinderen gezichten en voorwerpen tekenen, enkele handige tekentrucjes én een magisch trucje waarmee je lijnen kan verwijderen zonder te gommen (ze zullen het nodig hebben want een gom komt aan deze tekensessie niet te pas).

Helemaal op het einde leren we samen Laps tekenen. Ik verzeker je dat zowel groot als klein talent met een mooie tekening naar huis zal gaan.

PDFDownload de informatiefolder met materiaallijst

De boeken van Laps

In deze lezing werk ik rond het prentenboek ‘Wow, wat een wolf!’ Als je de lezing in de klas wil voorbereiden kan je het boek bestellen via de winkelpagina van mijn website. Je ontvangt dan binnen enkele dagen een gesigneerd exemplaar. Meer informatie over het boek vind je hier.

De boeken van Laps


Mijn agenda

schoolvoorstelling
publiek optreden

4 april 2014
Lezingen in de bibliotheek van Zoersel.

22 april 2014
Lezingen in ‘VBS De Boomgaard’ te Borgloon.

24 april 2014
Lezingen in Basisschool Sancta Maria te Ronse.

28 april 2014
Lezingen in de bibliotheek van Dilbeek.

29 april 2014
Lezingen in het verloren bos van Lokeren.

4 mei 2014
Feest van de Kinder -en Jeugdjury Vlaanderen in CC ‘De Warrande’ te Turnhout.

7 mei 2014
Lezingen in de bibliotheek van Vosselaar.

20 mei 2014
Lezingen in het ‘Heilig maagd college’ van Dendermonde.

23 mei 2014

Slotfeest van ‘De wondere pluim’ in het CC Hasselt.

2 juli 2014
Zomerclub 2014 in het Literair Museum van Hasselt.

11 oktober 2014
Lezing bij de tentoonstelling ‘Brussel in Strips’
in de bibliotheek van Hechtel-Eksel.


2 Responses to lezingen

  1. Sliwon Danousha says:

    Hoi

    Ik vind het heel knap wat je allemaal kunt en doet dus ik wil wat meer te weten komen over je .
    Maar ik wil fotograaf worden maar als je fotograaf wil worden moet je daar ook wat van afweten wat dan moet je zo de foto ‘s te goeie maken dus wil je mij wat meer laten weten ? ok

    Sliwon Danousha

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>